دوشنبه ۴ اسفند ۱۴۰۴ - ۱۳:۱۴
بزرگترین عامل انحراف جامعه، ضعف ایمان است نه مسائل مالی و فضای مجازی

حوزه/ امام جمعه موقت اصفهان گفت: مشکلات اقتصادی، فضای مجازی یا سن و سواد، عوامل فرعی‌اند و آنچه انحراف را رقم می‌زند، ضعف ایمان است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از اصفهان، آیت‌الله سید ابوالحسن مهدوی، شامگاه یکشنبه در گلستان شهدا با استناد به آیه ۸۴ سوره اسراء «قُلْ کُلٌّ یَعْمَلُ عَلی شاکِلَتِهِ» اظهار کرد: همه اعمال انسان برخاسته از شاکله و ساختار درونی اوست و این ساختار چیزی جز ایمان نیست.

وی با اشاره به تحلیل‌های ارائه‌شده درباره اغتشاشات اخیر افزود: برخی مسئولان درصدهایی از فرزندان طلاق، افراد کم‌سواد یا فعالان فضای مجازی را در میان اغتشاشگران مطرح می‌کنند و این عوامل را مؤثر می‌دانند؛ در حالی که این‌ها علت اصلی نیست، بلکه ریشه اصلی، ضعف یا فقدان ایمان است.

امام جمعه موقت اصفهان تصریح کرد: وقتی ایمان ضعیف باشد، عوامل بیرونی همچون مشکلات اقتصادی، کم‌سوادی، کم‌محبتی در خانواده یا ارتباط با بیگانگان اثرگذار می‌شود؛ اما اگر ایمان قوی باشد، همین عوامل نیز نمی‌تواند انسان را منحرف کند.

وی با بیان اینکه ایمان، زیربنای شخصیت انسان است، توضیح داد: همان‌گونه که استحکام یک ساختمان به فونداسیون آن بستگی دارد، رفتار انسان نیز تابع زیربنای فکری و اعتقادی اوست؛ شاکله به معنای قیافه ظاهری نیست، بلکه ریشه فکری و اعتقادی انسان است.

آیت‌الله مهدوی با تأکید بر اینکه نباید تنها به آمارهای ظاهری تکیه کرد، خاطرنشان کرد: اینکه چند درصد از اغتشاشگران زیر ۴۰ سال بوده‌اند یا با فضای مجازی ارتباط داشته‌اند، تحلیل نهایی نیست؛ ایمان نه به سن و نه به مدرک تحصیلی وابسته است.

وی با اشاره به شرایط دشوار دوران دفاع مقدس گفت: در سال‌های جنگ تحمیلی، مشکلات اقتصادی و کمبود امکانات به‌مراتب بیشتر از امروز بود، اما جامعه دچار اغتشاش نشد؛ زیرا ایمان مردم قوی‌تر بود.

استاد حوزه علمیه اصفهان ادامه داد: حتی در موضوعاتی مانند رعایت قانون حجاب یا نحوه مواجهه با دشمنان خارجی، اگر مسئولی از موضع ضعف سخن بگوید، این نشانه ضعف ایمان است؛ چرا که ایمان قوی، اقتدار در رفتار و گفتار را به دنبال دارد.

وی با بیان اینکه تقویت ایمان با دستور اداری یا تزریق مقطعی ممکن نیست، اظهار کرد: ایمان باید با معرفت، استدلال و تربیت عمیق تقویت شود. اگر شاکله انسان اصلاح شود، رفتار نیز اصلاح خواهد شد.

آیت‌الله مهدوی با اشاره به روایتی از امیرالمؤمنین(ع) در اصول کافی افزود: یقین مؤمن در عمل او دیده می‌شود و کفر نیز در رفتار انسان آشکار می‌گردد؛ همان‌گونه که میوه، نشان‌دهنده ریشه درخت است.

وی با نقل روایتی از امام صادق درباره اوصاف مؤمن گفت: مؤمن در معرفت «علوی»، در شکستن باطل «هاشمی»، در پذیرش حق «قریشی»، در دوری از شر «عجمی»، در یاری حق «انصاری» و در مقابله با دشمنان خدا «مجاهد» است و همه این ویژگی‌ها در رفتار او جلوه می‌کند.

امام جمعه موقت اصفهان تأکید کرد: جامعه برای حل مشکلات خود باید به سراغ تقویت ایمان برود؛ زیرا تا ایمان‌ها قوی نشود، آسیب‌های اجتماعی، سیاسی و فرهنگی به‌صورت ریشه‌ای درمان نخواهد شد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha